Situaţia şcolilor afectate de vremea nefavorabilă - 5 februarie

In jos

Situaţia şcolilor afectate de vremea nefavorabilă - 5 februarie

Mesaj  Admin la data de Lun Feb 06, 2012 10:43 pm

Comunicat de presă
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a centralizat situația furnizată astăzi, 5 februarie 2012, ora 19.00, de inspectoratele școlare județene. Potrivit raportărilor, se preconizează ca luni, 6 februarie, să funcţioneze toate școlile din 16 judeţe. În celelalte judeţe, situaţia se prezintă astfel: 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de 10 unităţi de învăţământ, în timp ce alte 14 judeţe înregistrează mai mult de 10 unităţi de învăţământ.
În judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa inspectoratele şcolare județene au luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ. În județul Buzău, vor fi închise toate unitățile de învățământ în afara grădinițelor și școlilor generale din municipiul Buzău. În judeţul Calaraşi, vor funcţiona şcolile din Călăraşi, Lehliu Gară, Olteniţa, Fundulea, Budeşti. În judeţele Iaşi, Botoşani şi Galaţi sunt închise toate şcolile din mediul rural. La nivel naţional, se preconizează închiderea a 2.667 de unităţi de învățământ. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a solicitat inspectorilor şcolari generali să ia toate măsurile care se impun pentru siguranţa şi confortul elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice.
avatar
Admin
Administrator


Mesaje : 870
Reputatie : 325
Data de inscriere : 14/08/2010
Localizare : Timişoara

Vezi profilul utilizatorului https://www.facebook.com/cosmosUpp

Sus In jos

Re: Situaţia şcolilor afectate de vremea nefavorabilă - 5 februarie

Mesaj  Admin la data de Mar Feb 07, 2012 2:11 am

Update
MECTS a închis şcolile din 11 judeţe şi municipiul Bucureşti
06.02.2012

Conform prevederilor legale în vigoare, Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a emis ordinul nr. 3205/06.02.2012, prin care, în zilele de marţi, 7 februarie şi miercuri, 8 februarie este suspendată integral activitatea didactică în judeţele Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti.
În celelalte judeţe, inspectoratele şcolare judeţene vor monitoriza cu atenţie situaţia şi vor raporta la MECTS situaţiile punctuale în care se impune suspendarea activităţii didactice.
În cadrul videoconferinţei organizate luni, 6 februarie 2012, inspectorii şcolari judeţeni au luat la cunoştinţă faptul că numărul de TelVerde pentru clasa pregătitoare 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) se pune la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţii de învăţământ a şcolilor în care sunt înscrişi copiii lor.
avatar
Admin
Administrator


Mesaje : 870
Reputatie : 325
Data de inscriere : 14/08/2010
Localizare : Timişoara

Vezi profilul utilizatorului https://www.facebook.com/cosmosUpp

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum